POSLEDNJE VESTI

U opštini Babušnica u ponedeljak, 25. jula održana tradicionalna likovna kolonija

26.07.2022.

Likovni stvaraoci opštine Babušnica okupili su se i ove godine na tradicionalnoj Likovnoj koliniji koju godinama unazad organizuje Dom kulture Babušnica.

Ovogodišnja Kolonija organizovana je u okviru „Lužničkog kulturno-sportskog leta“ i obeležavanja velikog jubileja – 35 godina rada Likovne sekcije Doma kulture.

Manifestacija je održana u selu Preseka, a okupila je desetoro likovnih stvaralaca Opštine Babušnica, kaže Biljana Stevanović Ignjatović, v.d. direktora babušničkog Doma kulture.

Kolonija je okupila skoro sve najbolje likovne stvaraoce babušničke opštine, od najstarijih do najmlađih.

Većina su redovni učesnici Likovne kolonije Doma kulture, ali i kolonija širom zemlje i inostranstva. Izuzetno su zadovoljni ambijentom i uslovima u kojima su radili.

Umetnici su boravili i stvarali u objektu škole u selu Preseka koji je nedavno renoviran i opremljen zahvaljujući saradnji Opštine Babušnica i Televizijskoj emisiji „Radna akcija sa Tamarom“, a učesnike kolonije obišla je i predsednica opštine Babušnica Ivana Stojičić, pod čijim pokroviteljstvom je kolonija i održana.

Likovna kolonija trajala dva dana, 23. i 24. jula, a deo slika nastalih na koloniji obogatiće prostor škole u selu Preseka. Drugi deo slika obogatiće fond slika Doma kulture Babušnica.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten