OBELEŽENA SLAVA GRADSKE OPŠTINE PANTELEJ

09.08.2022.

U sali Fakulteta umetsnoti, Gradska opština Pantelej obeležila je osamnaest godina postojanja i praznik Svetog Pantelejmona, koji se slavi kao Dan i Slava opštine. Uz prisutne predstavnike najviših institucija države, vojske, policije i crkve, kao i gostiju izvan granica Srbije dodeljena su godišnja priznanja Gradske opštine Pantelej.

Generalu potpukovniku Milosavu Simoviću, komandantu Komande kopnene vojske, dodeljeno je najviše priznanje, za dugogodišnju saradnju, kontinuiranu i pouzdanu podršku lokalnoj zajednici, kao oslonac i uzdanica svih uspešnih akcija za dobrobit šire zajednice i trajni garant uzajamnosti, solidarnosti i jedinstva vojske i građana.

Povelja je takođe uručena i Jeleni Rudić iz Udruženja „FABRIKA UMETNIKA–CENTAR ZA TALENTE NIŠ“, za dugogodišnju, profesionalnu predanost umetničkom stvaralaštvu i kulturnom životu zajednice, sa jedinstvenim entuzijazmom u kreativnom oplemenjivanju prirodne i urbane životne sredine, kao i otkrivanju, okupljanju i podsticanju umetnički talentovane omladine svih generacija, i pregalačku posvećenost njihovoj afirmaciji kao iznedrenoj i dragocenoj vrednosti zajednice.

Dobitnik povelje je i Udruženje građana „AKTIV ŽENA NIŠA“ za višedecenijski ženski aktivizam, istrajnost u negovanju neprolaznih vrednosti tradicionalne kulture i preduzimljivost u stvaranju novih, autentičnih vrednosti, prateći duh vremena i izazove savremenog života, kao primer pripadnosti i odanosti zajednici na čije potrebe dragovoljno odgovara svojim humanitarnim i dobrotvornim radom.

Svečanoj akademiji su prisustvovali predstavnici Narodne skupštine republike Srbije, državnih i međunarodnih institucija, vojske, policije, crkve, ali i delegacije Bugarske, Makedonije, Opštine Srpska Ilidža iz Republike Srpske i Crne Gore.

Nakon svečane akademije, obeležena je slava opštine na tardicionalan način, sečenje slavskog kolača, nakon čega je održan koncert u dvorištu Doma učenika srednjig škola, popularnom Engleskom domu i prostoru nekadašnje niške Omladinske radne akcije. Sugrađani i gosti imali su prilike da čuju trubače Nebojše Feata Sejdića i uveni Pantelejac, takođe, nastupao je i Neša Saita sa crnim mambama.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten