POSLEDNJE VESTI

Završen bazar zdravlja 2022. godine

02.09.2022.

U nedelju  04. septembra, sa početkom od 12.00 do 20.00 časova, Dom zdravlja Niš u saradnji sa šoping molom Delta Planet, organizuje peti  završni Bazar zdravlja u tekućoj  godini. Građani će imati priliku da besplatno provere  svoje zdravlje. Dom zdravlja Niš će time još jednom opravdati poverenje građana.

Ekipe sačinjene od zdravstvenih radnika, zdravstvenih saradnika, kao i uz pomoć tehničke službe, biće u prilici da građanima izmere krvni pritisak, nivo šećera u krvi, pregledaju mladeže, kao i da ukažu na dalju neophodnu proceduru.  Takođe, biće odrađena  edukacija građana za samopregled dojki, edukacija o pravilnom održavanju oralne higijene i ishrane u cilju prevencije karijesa. Zdravstveni radnici podeliće edukativni materijal i stručne savete vezane za zdrave stilove života.  Sve aktivnosti  imaju za cilj da se rizično ponašanje po zdravlje i loše navike kod stanovništva svedu na minimum. Takođe, cilj je  usvajanje  zdravih stilova života kada je u pitanju ishrana, fizička aktivnost, konzumiranje cigareta i alkohola.

Edukacija će biti održana kako bi se svest ljudi podigla na viši nivo, jer je očuvanje zdravlja najvažnije. S tim u vezi, životni vek kao I radni bi bio produžen, smanjila bi se stopa obolevanja i umiranja od masovnih nezaraznih bolesti, smanjila bi se i invalidnost, a kvalitet života bi bio poboljšan.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten