Dom zdravlja Niš, izveštaj rada realizovanog  programa “Približimo se pacijentima”, kao i ostale aktivnosti

19.09.2022.

Aktivnost Doma zdravlja Niš, pod nazivom “Približimo se pacijentima” uspešno je zavržena. Služba za zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja Niš, obišla je stanovnike sela Lalinac, u nedelju, 18. septembra. Realizacija aktivnosti službe DZ Niš, imala je za cilj da se meštanima navedenog sela ukaže na zdravstene probleme, kao i da im se ukaže na dalje lečenje. Takođe, pacijenti su imali priliku da odrade sledeće preglede: uzimanje medicinske anamneze, klinički pregled, merenje krvnog pritiska, određivanje nivoa šećera u krvi. Posebno su bili sagledani stari, manje pokretni i nepokretni pacijenti u kućnim uslovima.

U Domu zdravlja Niš, obavljena je i akcija preventivnih pregleda. Naime, zaposleni iz Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, Službe za zdravstvenu zaštitu žena, Službe za radiološku dijagnostiku, Službe za specijalističko-konsultativne delatnosti, Službe za stomatološku zdravstvenu zaštitu i Službe polivalentne patronaže realizovali su program i ukazali pacijentima na dalje lečenje.

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 642 pacijenata, 271 prvih i 371 kontrolnih pregleda. Urađeno je 11 rentgenskih snimaka i 162 laboratorijskih analiza, odrađeno 537 testova, od čega je bilo 112 pozitivnih. Takođe, urađeno 555 testova i registrovano ukupno 110 pozitivnih na kovid 19. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš ukupno je obavljeno 156 pregleda, 101 prvih i 55 kontrolna pregleda. Urađeno je 153 testova kod dece i registrovano 17 pozitivnih deteta.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten