POSLEDNJE VESTI

Izveštaj kovid ambulatni Doma zdravlja Niš i aktuelnosti

21.09.2022.

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 1098 pacijenata, od tog broja bilo je 393 prvih i 705 kontrolnih pregleda. Urađeno je 25 rentgenskih snimaka i 310 laboratorijskih analiza. Takođe, odrađeno 814 testova, od čega je bilo 158 pozitivnih. Dok je zabeleženo, urađenih  1022 testova i registrovano ukupno 161 pozitivnih na kovid 19. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš ukupno je obavljeno 189 pregleda , 116 prvih i 73 kontrolna pregleda. Urađeno je 219 testova kod dece i  u Nišu je registrovano 21 dete pozitivno na Korona virus.

U okviru projekta pod nazivom „Sigurnost žena i devojčica u javnom prostoru“, održana je obuka za praktičnu primenu Alata za procenu bezbednosti žena u javnom prostoru. Obuka je održana u utorak, 20. septembra, u prostorijama Skupštine grada Niša.

Ovu obuku sprovodi Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women), u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Republike Srbije i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a uz  to imaju podrsku Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu.

Predstavnik Doma zdravlja Niš kao clan tima Tima za borbu protiv trgovine ljudima grada Niša bila je Dr Lucija Hristov Mitić.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten