POSLEDNJE VESTI

Otvaranje izložbe u Paviljonu u niškoj Tvrđavi 22. septembra

22.09.2022.

Radoslav Tadić, akademski umetnik iz Banja Luke, predstaviće svoja dela na otvorenoj samostalnoj izložbi u Nišu.

Njegova dela biće izložena u Paviljonu u niškoj Tvrđavi, trajaće od četvrtka, 22. septembra do 09. oktobra. Takođe, za sve zainteresovane koji budu želeli da pogeldaju pravac I delo ovog umetnika, Paviljon će biti otvore od 19.00 sati.

Umetnički pravac koji sledi ovaj umetnik I način njegovog interpretiranja, ideje I vizija kao I ono što ga opisuje naglasio je kroz svoje slike. Radoslavljeve slike pripadaju ciklusu “Gole”. Ono što karakteriše njegove slike jeste tematsko motivacioni I formalno strukturalni elementi, naglašavajući domanantnu koncentraciju na istraživanju boja. Radoslav boje uglavnom nanosi slobodnom gestikulacijom I koristi široke četke, prolivanje I otiskivanje, tako razrađuje slikanu površinu valerskim I tonskim vrednostima jedne boje, dok akcentuje durgom bojom.

Radoslav Tadić (1982, Bihać) diplomirao i magistrirao je na slikarskom odseku Akademije umjetnosti u Banjaluci. Doktorirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Realizovao je 24 samostalne izložbe i izlagao na više od šezdeset kolektivnih izložbi u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Mađarskoj, Nemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Kuvajtu i Kini. Dobitnik je nekoliko nagrada među kojima je i nagrada Niš Art fondacije 2017 godine. Paralelno razvija i pedagošku karijeru. Zaposlen je na banjalučkoj Akademiji, trenutno u zvanju docenta za užu umetničku oblast Slikarstvo.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten