POSLEDNJE VESTI

U Babušnici su potpisani ugovori za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih, kuća i stanova

23.09.2022.

U Babušnici su potpisani ugovori za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih, kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošnje tople vode za 2022. godinu.

Za ovu namenu budžetom opštine Babušnica i sredstvima Ministarstva rudarstva i energetike opredeljeno je za ovu godinu 6,6 miliona dinara, što je znatno više u odnosu na prošlu godinu, kada je za ovu izuzetno značajnu meru bilo izdvojeno i utrošeno 4 miliona dinara. Ove godine po javnom pozivu utrošeno 5 miliona dinara, kaže predsednica opštine Ivana Stojičić.

Predsednica opštine kaže da će lokalna samouprava nastaviti sa merama energetske efikasnosti i u narednoj godini i apeluje na građane da se dogodine prijave u većem broju za realizaciju ove izuzetno povoljne i značajne mere, od koje imaju koristi i građani i čitavo društvo.Na osnovu konkursa, za neku od šest mera energetske efikasnosti, odobreno je 37 zahteva, a najveće interesovanje Babušničana vladalo je za zamenu stolarije, pa je 34-ro njih potpisalo ugovore za ovu meru.

Za postavljanje i nabavku materijala za termičku izolaciju zidova, tavanica iznad otvorenih prolaza, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru za porodične kuće potpisana su dva ugovora, dok je jedan ugovor potpisan za nabavku i ugradnje toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema (grejač prostora ili kombinovani grejač) za porodične kuće. Odabrani izvođači radova kažu da su potpuno spremni da u ugovorenim rokovima obave radove i ističu dobru saradnju sa opštinom Babušnica. Inače, u opštini Babušnica u toku su aktivnosti na izradi budžeta opštine Babušnica za narednu godinu. Predsednica opštine kaže da bi nacrt budžeta trebalo da bude gotov do 15. oktobra i poziva građane da se uključe, i predlozima i sugestijama daju doprinos izradi i donošenju budžeta za 2023. godinu. Nakon izrade Nacrt budžeta za 2023. godinu proći će i javnu raspravu, a potom će u decembru biti upućen odbornicima Skupštine opštine Babušnica na usvajanje.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten