POSLEDNJE VESTI

RADNI SASTANAK U SVRLjIGU ZBOG PROBLEMA FAKTIČKOG ZAUZEĆA ZEMLjIŠTA

24.09.2022.

Predstavnici 11 opština sa juga Srbije, Svrljiga, Vlasotinca, Dimitrovgrada, Babušnice, Merošine, Gadžinog Hana, Ražnja, Blaca, Crne Trave, Kuršumlije i Žitorađe održali su prvi radni sastanak u cilju rešavanja zajedničkog problema, nagomilanih utuženja za zauzeće zemljišta kroz lokalne i atarske puteve.

Troškovi tužbenih zahteva su ogromno opterećenje za budžete lokalnih samouprava.

Zaključak sa ovog sastanka jeste da se formira Komisija, koja će inicirati sastanak sa  Republičkim geodetskim zavodom u cilju provere, da li je moguće da je u procesu digitalizacije katastarskih knjiga došlo do odstupanja u odnosu na stanje u knjigama.

Da se sve opštine zajedničkim zahtevom obrate Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za sprovođenje interne kontrole katastra.

Zajednički dopis biće upućen Ministarstvu pravde i Ministarstvu finansija sa tabelom podnetih tužbi, isplaćenih sredstava i potencijalnim tužbama i troškovima, Odboru za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Skupštine Republike Srbije i predočiti problem predsednici Vlade RS Ani Brnabić i predsedniku RS Aleksandru Vučiću.

Sastanku su prisustvovali  Katarina Popović, opštinski pravobranilac i predsednik SO Babušnica Dalibor Jocić.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten