POSLEDNJE VESTI

Fondacija Dajana Paunović sastanak održala u Nišu i Aleksincu

28.09.2022.

Fondacija Dajana Paunović, koja je osnovana godinu i po dana, održala je tribinu na današnji dan, 28. septembra, u Nišu, u sali nišavskog upravnog okruga, sa početkom od 13.00 sati. Fondacija sa svojim timom, takođe je održala tirbinu i u  Aleksincu.

Tema razgovora i ciljevi fondacije jesu da se država poveže sa lokalnim samoupravama, kao i nevladinim sektorom, kako bi se pomoglo populacionoj politici.

Statistički i demografski podaci jesu jedan kompleksan problem, ali na tome se treba raditi. Kako Dajana Paunović, još ističe, svi zajedno moramo da damo doprinos, o populacionoj politici se mora pričati i raditi kroz ovakve društvene dijaloge. Takođe, istakla je, da mere koje vlada sprovodi, oni implementiraju na terenu, kao i to, da je ovo poslednji momenat kada treba da se reaguje.

Sastanak je održan sa svim relevantnim institucijama, isto tako, rečeno je da će se grad Niš aktivno uključiti u rešavanje ovog problema.

Aleksandra Božanić, odbornica Skupštine grada, otvorila je sastnak sa Fondacijom, i istakla da je  izuzetno zadovoljna što je naš grad prepoznao potencijal Fondacije Dajana Paunović, koja za osnovni cilj ima osnaživanje žena u svim sferama života.

Rečeno je još, da je ista fondacija otvorila svoje prostore na Kosovu i Metohiji. Početkom juna Fondacija je dodelila orden Svete majke Anastasije, majkama koje imaju troje i više dece sa teritorije Kosova i Metohije, iz centralne Srbije. Priznanje je podrazumevalo osim plakete i novčani iznos.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten