POSLEDNJE VESTI

Aktivnosti, događaji i dešavanja u opštini Babušnica

07.10.2022.

Drugu godinu zaredom, opština Babušnica ima svoje predstavnike u najvećem muzičkom takmičenju za decu i mlade „Ritam Evrope“. Ispred Babušnice učestvuju Anđela Stanimirović i Sara Veljković i pedstavljaće Bugarsku. Naše predstavnice zatvaraju ovogodišnje takmičenje i nastupaju pod rednim brojem 22 . Uživo prenos i nastup naših predstavnica održaće se 15. oktobra na Prvoj srpskoj televiziji sa početkom u 14:00 časova, a glasaće se u toku prenosa.

U nedelja oktobra uvek je rezervisana za Dečju nedelju, a dečja nedelja donela je u Babušnicu festival dečjeg stvaralaštva, polaznici predškolske ustanove „Dečja radost“ i učenici osnovnih škola „Despot Stefan Lazarević“ iz Babušnice „Mladost“ iz Velikog Bonjinca i „Dobrinka bogdanović“ iz Strelca, na vašaru su prodavali proizvode koje su sami napravili, naravno uz malu pomoć roditelja, učitelja i vaspitača. Festival dečjeg stvaralaštva je ove godine održan na prostoru parka u centru Babušnice pored letnje pozornice, deca su radove izložila delom na štandovima delom na stepeništu, a prelepo vreme izmamilo je veliki broj posetilaca. Osmeh na licima mališana potvrdio je da se dobro zabavljaju, ali takođe i da se prodaja odvija uspešno.

Sredstva koja se prikupe od prodaje sa vašara namenjena su za finansiranje određenih školskih aktivnosti, za nabavku školskog pribora a delom i za humanitarne svrhe. Za babušničke predškolce i osnovce sutra se završava dečja nedelja, koja se ove godine održava pod motom „Šta detetu treba da raste do neba“. Sutra će tradicionalno biti održan jesenji kros pod nazivom „Trka za srećnije detinjstvo“ pod pokroviteljstvom Crvenog krsta,a  ovaj poslednji dan Dečje nedelje, je takođe posvećen i pružanju pomoći i poklanjanju pažnje na relaciji DECA-DECI, prikupljanju i davanju pomoći vršnjacima, u cilju razvoja solidarnosti i povezanosti dece u okviru vršnjačkih grupa između škole u Babušnici i OŠ „Dobrinka bogdanović“ u Stelcu.

Ovog vikenda „Lužnički megdan“ vraća se na velika vrata. Proteklo je pet godina od kako je održan poslednji megdan, tada kao Skaj ultra trka, a ovoga puta megdan je trasformisan, i u subotu, 8. oktobra, megdan će po peti put  biti održan kao „Lužnički Skaj rejs“, a Babušnica će biti domaćin za 102 „nebeska trkača“ iz 10 zemalja.  „Lužnički Skaj Rejs“ je poslednja trka u sezoni i odlučiće o pobednicima Nacionalne lige Srbije i Crne Gore u obe konkurencije, ali će donositi i bodove za nezvanično Svetsko prvenstvo. Trka stratuje u 8 časova iz centra Babušnice, a cilj će je u centru sela Stol. Na startnoj liniji naći će se takmičari iz Engleske, Danske, Rusije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kazahstana, Belorusije, kao i najbolji takmičari iz Srbije i okruženja.  Među takmičarima će se naći i članovi Lužničkog trkačkog kluba „Bohemians“, a među njima, kao najmlađi učesnik, i trinaestogodišnji Marko Aleksić iz babušničkog sela Vava. Organizator „Lužničkog Saj rejsa“ je Skajraning asocijacija Srbije i Crne Gore, koja od 2014. godine organizuje takmičenja na našim prostorima, a ove godine „Lužnički Skaj Rejs“ organizuje uz pomoć i suorganizaciju Turističke organizacije opštine Babušnica i Opštine Babušnica.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten