Opština Niška Banja sprema nagrade za ljubitelje fotografija

10.10.2022.

Opština Niška Banja, nalazi se na jugoistoku Srbije, leži na geotektonskoj granici kristalaste rodopske mase i krečnjačkih planina istočne Srbije, u spoju velikih udolina Balkanskog poluostrva, na južnom obodiu prostrane i plitke niške kotline, kao i na padinama Koritnjaka, istoimenog brda i sela. Koritnik sastavni je deo kompozitne Nišavske doline i severozapadnog ogranka Suve planine, jednan je od njenih vrhova, u severozapadnom podnožju Crnog kamena.

Spada u drugu grupu najrazvijenijih banja Srbije, takođe, Niška Banja ima prirodne lekovite faktore, umereno kontinentalnu klimu, bogata je terminalnom vodom, prirodnim mineralnim blatom I lekovitim gasovima. Lekovite vode koje izviru sa pet izvora jesu, „Glavno vrelo“, „Suva banja“, „Školska česma“, „Banjica“ i „Pasjača“, pripadaju grupi zemnoalkalnih homeotermi, blago mineralizovanih, slabo radioaktivnih sa kapacitetom od 56 litara u sekundi.

Opština ima puno manifestacija koje organizuje, naročito preko letnje sezone, a kada dođe godišnje doba jesen, jedna je od najatraktivnijih opština u gradu Nišu, koja ima nudi i ima izuzetno lepa mesta za fotografisanje.

Ljubitelji fotografija imaće priliku da naprave jesenje fotografije i uz to dobiju nagradu, a uslovi su sledeći: u opisu slike stavite #jesenuniskojbanji,  otključajte profil kako bi slika bila vidljiva, slikajte se u Niškoj Banji ili okolnim mestima koja pripadaju našoj teritoriji.

Foto-konkurs trajaće do  15. Novembra, a prve tri fotografije sa najviše lajkova osvojiće sledeće nagrade: Kraljevska masaža za 2 osobe, Bazen i sauna za 2 osobe, Bazen i slana soba za 2 osobe, u „Institutu Radon“ u renoviranom Wellness centru (kupatilo br. 3).

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten