POSLEDNJE VESTI

Održan sastanak profesionalnih upravnika stambenih zgrada

12.10.2022.

U Oficirskom domu, održan je sastanak povodom uređivanja stambenih zgrada kao i međublokovskog prostora. U Nišu je puno izgrađenih novih zgrada, neke su još uvek u postupku izgradnje, ali postoje i one starije zgrade kojima treba odraditi dotrajalu fasadu ili krov koji prokišnjava.

Violeta Đorić, profesionalna je upravnica više stambenih objekata u Nišu, ona ističe da građani izmiruju svoje zakonske obaveze, da među njima vlada sloga, ali da sredstva koja prikupljaju nisu dovoljna za velike projekte. Kako ona ističe, sa deset hiljada dinara ne može se mnogo toga učiniti, ali već sa prikupljenih sto hiljada dinara, mogli bi na primer da se okreče ulazi zgrada.

Takav vid prikupljanja novca u fond zgrade i ulaganja, motivišu građane da doprinose fondu svoje zgrade i na taj način čuvaju sredstva za velika ulaganja, poput fasade, krova ili  cevi.

Takođe, finansijska podrška grada još više će ih motivisati da izdvajaju i vise novca, kako bi ulazi, međusprati, ali i  međublokovski prostori izgledali lepši.

Kako ističu gradski čelnici, mnoge zgrade koje su ranije izgrađene, zidane su od strane firmi koje su vremenom ugašene, te je teško ući u trag vlasništvu, ali kada to bude rešeno, građani će dobiti nove klupe kao i zelenilom uređen međublokovski prostor.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten