POSLEDNJE VESTI

Lica koja su protestvovala zbog struje nisu došla na zakazani sastanak

13.10.2022.

Porodice koje su protestvovale zbog isključene struje danas se na zakazani sastanak sa gradonačelnicom, njenom zamenicom i predstavnicima EPS-a, nisu pojavili. Sastanak je bio zakazan u Gradskoj kući, sa početkom od 08.00 časova, a vreme za naredni sastanak, kako bi se videla problematika i pokušala da se reši, vrlo je teško utvrditi, s obzirom na to, da treba usaglasiti i utanačiti zajedničko vreme.

Stanovnici naselja “12. februar”, bez struje žive pet meseci, radi se o 24 porodica, od oko 100 ljudi, od kojih je većina dece.

Kako nadležni ističu, da bi priključci bili legalni, prvo treba da se uđe u proces ozakonjenja objekta u kojima lica žive, a to bi bilo i trajno rešenje. Takođe, Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, navela je da je 2020. godine, tim porodicama, bez obzira što su dugovali mnogo novca za struju, struja ipak bila priključena, ugovori o reprogramu su potpisani,  ali do izmirivanja dugova starih i novih nije došlo.

Za rešavanje problema potrebne su dve strane, dovodi se u pitanje da li se ovde radi o politizovanju. Dušica Davidović,  zamenica gradonačelnice, podseća da su žitelji ovog naselja bili u ugovornoj obavezi da plaćaju stari dug u iznosu od 2000 dinara sa otpisom svih kamata i potrošnju na mesečnom nivou.

Kako navodi, da su danas došli na ovaj sastanak, zajedno bi došli do nekog prelaznog rešenja, a novi štrajk je zakazan ispred Gradske kuće u ponedeljak u 10.00 časova.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten