POSLEDNJE VESTI

Otvoren hram Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Nišu

17.10.2022.

Važan datum za grad Niš i nišlije jeste obeležavanje i otvaranje hrama Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, naime hram je počeo svoj svakodnevni bogoslužbeni život posle sedam godina radova na izgradnji.

Hram je građen sa Eparhijom Niša, kako ističu gradski čelnici koji su prisustvovali otvaranju hrama, gradili su ga svi građani Niša, vernici narod, ktitori, priložnici, graditelji i prijatelji grada.

Iznad nadvratnika na zapadnom ulazu u ovaj hram uklasane su reči Psalma Davidovog, kao izraz blagorodnosti svecu podsećanje na 12. maj 1999. godine: „Blagosloven je Gospod, jer čudesno pokaza milost svoju gradu utvrđenom“.

Svetom Arhijerejskom Liturgijom koju je služio Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Arsenije sa sveštenstvom, otvoren je hram i počinje svoj svakodnevni život.

Važnom istorijskom danu i Svetoj Arhijerijskoj Liturgiji prisustvovao je veliki broj građana, 12. maja 1999 godine, tokom bombardovanja dogodilo se veliko čudo, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, kada je grad Niš zasipan bombama 1999. godine, spasili su se mnogi sugrađani od stradanja.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten