POSLEDNJE VESTI

Eko revija učenika OŠ „Bubanjski heroji“

18.10.2022.

Učenici osnovne škole „Bubanjski heroji“, u dvorištu svoje škole održali su eko reviju.

Naime, učenici su predstavili svojim nastavnicima, roditeljima, prijateljima i svim zainteresovanima svoje kreativne odevne predmete od papira, kartona i plastičnih kesa, prošetavši se crvenim tepihom.

Događaj su organizovali Tim za međupredmetne komperencije i preduzetništvo u saradnji sa Učeničkim parlamentom, Vršnjačkim timom, učiteljima i nastavnicima.

Ovim događajem ukazuje se na značaj ekologije, kako starijima tako i deci, jer je važno da od malih nogu spoznaju značaj očuvanja ekologije.

Ulaznica za ovaj događa, odnosno reviju, bile su stara sveska, novina ili predmeti od kartona.

Ekologija se može definisati kao prirodna ravnoteža, ljudska bića imaju koristi od prirode dok zadovoljavaju svoje potrebe. Stoga, ona mora štititi prirodu tako da može osigurati kontinuitet. Možemo dati vodu kao primer. Zato što je voda jedan od osnovnih izvora života. Negativni faktori kao što su prekomerno korišćenje resursa, vode, otpada i potrošnja čiste vode su među faktorima koji utiču na efikasno korištenje resursa. S toga važno je da na značaj ekologije deca od malih nogu, u školskim klupama shvate značaj.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten