POSLEDNJE VESTI

Podignuta treća optužnica za svirepo ubistvo tročlane porodice iz Aleksinca

18.10.2022.

Višem sudu u Nišu podneta je opštužnica protiv Gorana Džonića, i to po treći put od strane Višeg javnog tužilaštva u Nišu, zbog ubistva tročlane porodice iz Aleksinca.

Goran Džonić tereti se za ubistvo troje ljudi, kao i zbog nezakonitog držanja, posedovanja i korišćenja oružja. Dok se njegov sin Stefan Džonić tereti da je svom ocu pomagao u zločinu.

Viši sud je prvu optužnicu podigao prošle godine aprila meseca, zbog otklanjanja formalnih nedostataka. Nakon druge optužnice, Viši sud zatražio je dopunu ustrage, radi preciznog utvrđivanja činjenica. U toku dopune istrage osumnjičeni su ponovo saslušani, nakon toga, saslušani su četvorica policajca i četvorica svedoka, koji su prisustvovali pretresu Džonićeve kuće.

Grafilioško veštačenje je urađeno, DNK veštačenje kutije sa mecima koja je pronađena prilikom pretresa kuće osumnjičenih, takođe je odneta, s obzirom na to da je tako naloženo.

Osumnjičeni Goran Džonić, kako bi skrenuo tok istrage, stalno je menjao svoje iskaze, spominjajući druga lica, uključujući i njih u ovaj svirepi zločin.

Goran Đokić (57), njegova supruga, Gordana Đokić (56) i njihova ćerka Lidija Đokić (26), nestali su prošle godine, 27. septrembram, kada su se vraćali iz kuće Goranove majke, iz sela Moravac ka Aleksincu. Nastradali Goran Đokić, bio je vlasnik menjačnice. Njihova tela pronađena su u ugljenisanom stanju, u ataru sela Moravac, a spaljeni automobil marke „folkasvagen pasat“, pronađen je 12 kilometara udaljeno od sela Tešica.

Braća Jojke koje je optuženi Goran Džonić umešao u svom iskazu i Milan Džonić, stariji sin optuženog Gorana, pušteni su u martu mesecu iz pritvora, jer ih grafiloško veštačenje ni drugi prikupljeni dokazi ne vezuju za ovaj zločin.

Do kraja godine očekuje se suđenje osumnjičenima za monstruozno ubistvo.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten