POSLEDNJE VESTI

Izveštaj i edukacija Službi Doma zdravlja Niš

19.10.2022.

U veseloj atmosferi, na prihvatljiv način našim najmlađim sugrađanima, predškolske grupe iz vrtića “Biser”, održano je predavanje na temu “Moja profesija – stomatolog”. Odeljenje za zdravstvenu zaštitu u oblasti dentalne medicine dece održalo je ovu divnu edukaciju na njima prihvatljiv način, u zdravstvenoj stanici “Niška Banja”, u stomatološkoj ordinaciji. Najmlađi sugrađani imali su prilike da steknu prva znanja o profesiji stomatologa i radu u stomatološkoj ordinaciji.

Dom zdravlja Niš svake nedelje organizuje aktivnosti i edukacije kako najmlađih sugrađana, sa teritorije svih pet niških opština, tako i starije dece osnovaca i srednjoškolaca.

Zaposleni Doma zdravlja Niš su u svakodnevnoj borbi sa Korona virusom, prema izveštaju u kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 684 pacijenata (265 prvih i 419 kontrolnih pregleda). Urađeno je 22 rentgenska snimaka i 199 laboratorijskih analiza. Od odrađenih 607 testova, 64 je bilo pozitivnih, urađeno je 799 testova i registrovano ukupno 64 pozitivnih na kovid 19. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš ukupno je obavljeno 62 pregleda (35 prvih i 27 kontrolna pregleda). Urađeno je 88 testova kod dece i registrovano 3 pozitivnih deteta.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten