POSLEDNJE VESTI

Održana modna revija humanitarnog karaktera u čast Jelene Trašević

19.10.2022.

Najavljivana modna revija humanog tipa, u čast Jelene Trašević, održana je u Oficirskom domu u Nišu. Održana modna revija nije bila obična revija, bila je puna emocija, bilo je puno nišlija, a prikupljeno je 220.000 dinara, donacija namenjena za reanimacioni sto, za sve bebe koje se bore za život, njihove porodice koje se nalaze u jednoj nezavidnoj i tužnoj situaciji.

Sredstva za ovu instituciju nastavljaju se sa prikupljanjem, a svi zainteresovani mogu u narednih mesec dana da prilože prilog koliko god su u mogućnosti na sajtu: donacije.rs

Od dobrovoljnog priloga kupiće se reanimacioni sto, pokloniće se Univerzitetskom kliničkom centru Srbije, Klinici za ginekologiju i akušerstvo, za intezivnu negu i neonatologiju, gde se godišnje rodi oko 6000 beba, a od toga broja 700 dece je prevremeno rođeno. Među tom decom, prošle godine je bila Jelenina ćerka Ksenija, koja se rodila u sedmom mesecu trudnoće. Jelena je nedelju dana nakon porođaja preminula od karcinoma pluća.

Porodica, priljatelji i modni saradnici Jelene Trašević prisustvovali su, bili su inicajtori i organizatori ovog skupa, modne revije u Jeleninu čast.

Veče je bilo prepuno pomešanih osećanja i emocije, najemotivniji deo revije jeste bio izlaganje modela Amele Radan, s obzirom na to da je ona najviše sarađivala sa Jelenom.

Prikazani modeli različitih kreatora bili su na aukciji nakon revije, kako bi se sav prikupljen novac doprineo i donirao ovoj humanoj akciji.

Jelenina porodica i organizatori tvrde da je ovo samo početak aktivnosti humanitarnog karaktera, jer planiraju da oforme fondaciju koja će nositi Jelenino ime, sa ciljem da se pomaže bolnicama koje se bore za život dece, a sledeća i jedna od mnogih za koju će se prikupljati dobrovoljni prilog jeste niška bolnica.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten