POSLEDNJE VESTI

Pravni fakultet Univerzitet u Nišu i Lokalna ombudsman Grada Niša, potpisali su protokol o saradnji u prostorijama fakulteta

19.10.2022.

Pravni fakultet Univerzitet u Nišu i Lokalna ombudsman Grada Niša, potpisali su protokol o saradnji u prostorijama fakulteta.

Protokolom se reguliše saradnja u svim oblastima naučne, istraživačke, projektne i edukativne delatnosti koje budu ocenjene komplemetarne sa stanovišta obe navedene institucije.

Nebojša Raičević, profesor doktor i dekan fakulteta, zajedno sa Dušicom Miladinović Stefanović profesorom i doktorom, i Katarinom Mitrovski lokalnom ombudsmankom, ovom prilikom istakli su da bi saradnja ove dve institucije mogla samo da doprinese unapređivanju znanja studenata u oblasti ljudskih prava. Pored toga, očekivanja su da će saradnja doprineti i tome da svrha postojanja, način postupanja i iskustvo u radu Lokalnog ombudsmana u Nišu, ali i drugih ombudsmana, stručnoj i široj javnosti budu predstavljeni u širem kontekstu institucionalnih mehanizama za ostvarivanje, zaštitu i unapređivanje ljudskih prava.

Saradnja će se razvijati u cilju prenošenja znanja i iskustva putem sprovođenja zajedničkog naučno- istraživačkih projekata u oblasti ljudskih prava, stručnih skupova, edukativnih i promotivnih aktivnosti za stučnu i širu javnost, kao i organizovanjem praktične nastave za studente Pravnog fakulteta u Kancelariji Lokalnog ombudsmana.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *