U Naučno tehnološkom parku u Nišu održaće se promocija razvojnog projekta

20.10.2022.

U Naučno tehnološkom parku u Nišu, 21. Oktobra (petak), sa početkom od 11.00 časova, održaće se promocija prvog razvojnog projekta iz poslovnog sektora zemalja u regionu (iz inicijative „Otvoreni Balkan“): Republike Srbije, Republike Severne Makedonije i Republike Albanije, uz direktnu podršku Republike Bugarske, EU.

Naime, kompanija SEB Global group Ltd. U Sofiji (Republika Bugarska), uz podršku GO Palilula Niš, u prostorijama Naučno tehnološkog parka, u gradi Nišu, promovisaće platformu za regionalno poslovanje kompanija, posebno malih i srednjih preduzeća (MSP) iz zemalja Balkana i šire –Jugoistočne Evrope.

Platforma će ponuditi mnoge globalne uspešne, ali još uvek nepozante funkcionalnosti za poslovni sektor (MSP) u regionu. Od osnovnih poslovnih usluga i aktivnosti koje će Platforma omogućiti na početku, izdvaja se jedinstveno softversko rešenje za onlajn komparativnu analizu pojedinačnih finansijskih i drugih pokazatelja poslovanja preduzeća u odnosu na relevantnu delatnost (poslovni sektor) u kojoj rade.

Na taj način omogućuje se malim i srednjim preduzećima da procenesvoju stvarnu tržišnu vrednost (kapital), a time i komercijalnu reputaciju. Do sada su tu mogućnost imale samo velike kompanije i AD, iako su 92% privrednih subjekata u regionu mala i srednja preduzeća (MSP). Istovremeno, za relativno kratak period (počev od naredne 2023. godine), aktivisti Platforme biće upotpunjene pokretanjem „Aktivnog tržišta“ i „Investicionog centra“, preko kojih će prvi put u zemljama Jugoistočne Evrope, kompanijama će biti ponuđene svetski pozante poslovne mogućnosti, razne savremene metode, izvori i načini finansiranja, kao što su: CROWFUNDING, CROWDINVESTING, CROWDSOURCING, transformacijama udela u akcije, kreiranje IPO itd.

Događaju će prisustvovati predstavnici ciljne grupe (regionalne kompanije), stručnih tela (instituti i udruženja poslodavaca, računovođa i revizora), nadležnih ministarstava i institucija iz regiona i ambasada.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten