POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš svakodnevno se bori i brine o zdravlju svojih sugrađana

22.10.2022.

Poznato je da Dom zdravlja Niš svakodnevno, bez prestanka brine o svojim pacijentima i njihovom zdravlju. Zaposleni Doma zdravlja Niš, apeluju na brigu o svom zdravlju, uz stalne programe edukacije starijim i mlađih sugrađana. Sa tim ciljem, u amfiteatru Doma zdravlja Niš, održana je radionica pod nazivom “Od snažne devojčice do jake žene”, u sklopu programa koji se realizuje uz podršku Ministarstva za brigu o porodici i demografiji Republike Srbije.

Predavanju i radionici prisustvovale su učenice Srednje umetničke škole u Nišu, koje su od predavača, zdravstvenih radnika Savetovališta za mlade Doma zdravlja Niš, imale priliku da čuju nešto više o prevenciji nasilja i rodnoj ravnopravnosti, reproduktivnom zdravlju i očuvanju mentalnog zdravlja.

Još jedan pokazatelj da se na svakom području u svih pet gradskih opština Niša brine o pacijentima, ovog vikenda biće održana još jedna akcija, pod nazivom “Približimo se pacijentima” na teritoriji sela Mramor, na dogovorenoj lokaciji u objektu ili u kućnim uslovima.

Medicinska ekipa pružaće sledeće usluge: merenje krvnog pritiska, određivanje nivoa šećera u krvi, klinički pregled, uzimanje medicinske anamneze i podelu saveta lekara u vezi sa prevencijom i lečenjem hroničnih bolesti. Posebno će biti sagledani stari, manje pokretni i nepokretni pacijenti. Neophodna je zdravstvena knjižica i izveštaj o dosadašnjoj terapiji (dati na uvid).

Što se tiče borbe sa Korona virusom, glavna Kovid ambulanta u sedištu Doma zdravlja Niš neće raditi, zbog smanjenog broja zaraženih pacijenata ovim virusom. U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš ukupno je pregledano 580 pacijenata ( 222 prvih i 358 kontrolnih pregleda). Urađeno je 15 rentgenskih snimaka i 169 laboratorijskih analiza, odrađeno je 423 testova, od čega je bilo 51 pozitivnih. Od urađenih 561 testova i registrovano je ukupno 47 pozitivnih na kovid 19. U pedijatrijskoj kovid ambulanti Doma zdravlja Niš ukupno je obavljeno 59 pregleda ( 40 prvih i 19 kontrolna pregleda). Urađeno je 69 testova kod dece i registrovano 5 pozitivnih deteta.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten