POSLEDNJE VESTI

Održana Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke

23.10.2022.

Na današnji dan, 23. oktobra, održana je Sednica glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj se odlučuje o kandidatima za sastav nove Vlade Republike Srbije.

Kako je Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije i predsednik Srpske napredne stranke, istakao, budući sastav Vlade će imati jako tešku poziciju i zadatke, s obzirom na stanje u svetu, rat u Ukrajini i sve okolnosti u kojima se svet nalazi.

Predsednik Aleksandar Vučić, je samo dva dana pre toga, na obeležavanju rođendana Srpske napredne stranke, koji se održao u Leskovcu, naglasio, da je Srbija zemlja koja se zalaže za mir, stabilnost, jedinstvo ali i da su teški zadaci i ciljevi pred Srbijom, koje ćemo mi svi zajedno ostvariti.

Sednica Predsedništva stranke je završena, prisutni su razmenjivali svoja mišljenja i stavove, s obzirom na očekivanja ljudi i situacije u svetu pred budućom Vladom su teški izazovi, te je ovaj trenutak poseban.

Predsednik Aleksandar Vučić, istakao je da su pred nama izazovi sa kojima ćemo morati da se suočimo i da pobedimo, ne zbog nas ili stranke, već zbog budućnosti naše zemlje. Kako kaže, mi drugu zemlju nemamo.

Od svih predloga  50% je žena, jer, predsednik ističe da veruje u odgovornost žena, njihovu mudrost, staloženost, stabilnost i da će se zbog toga donositi najvažnije i najzdravije odluke za državu i naše društvo.

Predsedništvo SNS donelo je odluku da podrži predlog mandatarke za sastav nove Vlade Anu Brnabić, predlog za Ministra spoljnih poslova je Ivica Dačić,  za potpredsenika Vlade i Ministra odbrane je Miloš Vučević, Ministar za finansije je Siniša Mali, Ministar unutrašnje i spoljne trgovine je Tomislav Momirović, Ministar privrede je Rade Basar, Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Jelena Tanasković, za Ministra zaštite životne sredine Irena Vujović,  Ministra građevinarstva saobraćaja i infrastrukture je Goran Vesić,  Ministar rudarstva i energetike je Dubravka Negre, Ministar pravde je Maja Popović, Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu je Aleksandar Martinović, Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žimanov, inače pripadnik ili lider hrvatske nacionalne zajednice u našoj zemlji.

Preglog za Ministra unutrašnjih poslova je Bratislav Gašić, Ministar za evropske integracije je Tanja Miščević, Ministar prosvete je Branko Ružić, Ministar za nauku, inovacije i tehnološki razvoj Jelena Begovi, Ministar zdravlja Danica Grujičić, Ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja je Nikola Selaković, Ministar za brigu o porodici i demografiju je Darija Kisić, Ministar za turizam i omladinu je Husejih Memić, Ministar sporta Zoran Gajić, Ministar kulture je Maja Gojković, Ministar za brigu o selu je Milanka Kobović. Ministar za telekomunikaciju i informisanje, Ministar za javna ulaganja i Ministri i metsa ministra bez porfelja, to pripada Socijalističkoj partiji Srbije, ta mesta su neraspoređena.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten