Pacijenti Niša imaju najbolje prijatelje a to su lekarski tim i zdravstvene službe Doma zdravlja Niš

31.10.2022.
Dom zdravlja Niš

Kada kažemo ili čujemo reč  ZDRAVLJE obično nas asocira samo na telesno blagostanje. Najčešće se upotrebljava kao pojam odsustva neke od bolesti. Dok zdravlje obuhvata pored telesnog, psihičko i društveno blagostanje.

Često čujemo da su najprodavaniji časopisi ili najposećeniji sajtovi zapravo o zdravlju, svi volimo da čujemo o tome, nekako je zvučna tema, volimo da pričamo o tome. Koliko puta se laici daju savete međusobno , dok baš i ne vole da posete lekara.

Pre svega, moramo imati svest o tome da je svako telo za sebe specifično, ono što jedna osoba može da prebrodi i izleči se od neke bolesti, ne znači da  to može i drugo telo i  organizam. Zvuči poražavajuće ali stvari tako stoje.

Ono što nije poražavajuće i ne zvuči pesimistično, jeste činjenica da mi možemo da utičemo na naše zdravlje, takođe, neke stvari možemo da sprečimo, naročito ako kao prvo imamo kulturu o očuvanju zdravlja a tu spadaju redovna  higijena, uravnotežena prehrana i telesna aktivnost. Dok je kao druga stavka važno da pored te tri navike, mi redovno posećujemo našeg lekara. Kada se svest ljudi proširi do te mere da steknu naviku na sve navedene stavke možemo da računamo da smo na dobrom putu zdravih ljudi.

Pacijeti u Nišu imaju najbolje prijatelje a to su lekarski timovi i službe Doma zdravlja Niš, koji se zajedno trude da pacijente na teritoriji svih pet gradskih opština pregledaju, posavetuju  i ukažu im lekarksku negu.

Povodom toga Dom zdravlja Niš, svakog vikenda šalje svoje ekipe u selima svih pet gradskih opština. Izuzetno su sagledani pacijenti slabo pokretni i nepokretni.  Održavanjem akcija u samom Domu zdravlja, lekari brinu o svim populacionim grupama.

U toku akcija, pružaju se zdravstvene usluge poput uzimanje anamneze, klinički pregled, EKG, merenje krvnog pritiska, određivanje nivoa šećera u krvi, previjanje i obrada rane, pružanje saveta lekara u vezi sa lečenjem hroničnih bolesti.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten