Program „Moja prva plata“ aktuelan treću godine za redom a treći ciklus programa uveliko je počeo

01.11.2022.2min80

Program pod nazivom „Moja prva plata“, aktuelan je i ove godine, naime, od danas počinje tok trećeg ciklusa ovog programa a to je povezivanje sa poslodavcima.

U trećem ciklusu programa „Moja prva plata“ konkurisalo je više od 17.000 mladih lica, od čega je 60% ženske populacije, za oko 12.000 radnih mesta, koje je ponudilo 7.500 poslodavaca.

Danas počinje povezivanje sa potencijalnim poslodavcima, tokom kojeg će kompanije selektovati najbolje kandidate. Program omogućava podršku zapošljavanja mlađih ljudi od 30 godina, koji su bez radnog iskustva sa najmanje završenom srednjom školom.

U prvoj polovini novembra kandidate biraju firme iz privatnog sektora, a u drugoj poslodavci iz javnog sektora.

Dve nedelje nakon povezivanja, biće formirane konačne liste poslodavaca i kandidata i dostupne na sajtu: www.mojaprvaplata.gov.rs. U roku od 15 dana od dana objavljivanja ovih lista sledi potpisivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i izabranog kandidata.

Kandidati će imati prilike da steknu svoje prvo radno iskustvo, neophodna znanja i veštine najkasnije do kraja decembra.

Program „Moja prva plata“ traje devet meseci, a za to vreme Nacionalna služba za zapošljavanje kandidatima sa završenom srednjom školom isplaćivaće će mesečnu naknadu u iznosu od 25.000 dinara, dok će kandidatima sa visokim obrazovanjem slediti nadoknada u iznosu od 30.000 dinara.

Uz podršku Privredne komore Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, Ministarstva finansija i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu,                                 Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodi program za mlade ljude.

Ovaj program se organizuje od 2020. godine, oba ciklusa programa su protekla veoma pohvalno, gde je učestvovalo skoro 18.000 mladih i oko 10.000 poslodavaca.

Detaljnije informacije dostupne su na veb sajtovima: www.nsz.gov.rs i www.mojaprvaplata.gov.rs

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: +381654046672

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten