POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš ima redovne aktivnosti i velike planove

07.11.2022.

Dom zdravlja Niš, poseduje sjajne lekarske ekipe, tim, službe različitih odeljenja, koje su uvek spremne i dostupne svojim pacijentima. Pored ljubavi prema poslu, nekima je posao život, a to se obično kaže za ljude koji svoj posao rade iz ljubavi, no, lekar ne može biti svako, takav posao gde neko bezrezervno daje sebe i čitavživot uči i radi da bi pomagao drugima, spašavao živote, takav čovek mora biti poseban.

Kroz stalne edukacije, dostupnost pacijentima, preglede, akcije i redovnog posla, zaposleni Doma zdravlja Niš, stalno apeluju na građane da je neophodno da čuvaju svoje zdravlje. Zdrave navike, higijena, ishrana, fizička aktivnost, kao i redovne kontrole, neophodni su ako želimo da sačuvamo naše zdravlje.

Povodom toga, svakog viknda se održavaju akcije pod nazivom “Otvorena Vrata”, “Zdravlje za sve”, “ Približimo se pacijentima”, kada svi zainteresovani mogu da provere svoje zdravlje i dobiju savet lekara. Medicinske ekipe Doma zdravlja Niš, posebno sagledaju stare, manje pokrentne i nepokretne pacijente.

U toku  akcije pružaće se zdravstvene usluge: uzimanje anamneze, klinički pregled, EKG, merenje krvnog pritiska, određivanje nivoa šećera u krvi, previjanje i obrada rane, pružanje saveta lekara u vezi sa lečenjem hroničnih bolesti.

Lekarski tim kroz svoje redovne aktivnosti, poseban značaj ukazuje pacijentima na teritoriji sela svih pet gradskih opština. Prošli vikend obišli su pacijente sela Suvi Do.

Jedna zanimljivost ovonedeljna je da su predstavnici rukovodstva Doma zdravlja Niš i predsednik Gradske opštine Niška Banja sa svojim saradnicima, obišli zdravstvenu stanicu u Jelašnici, koja se nalazi na teritoriji ove opštine sa planom nastavka aktivnosti na unapređenju kvaliteta i poboljšanja zadovoljstva korisnika zdravstvenih usluga.

Takođe, ono što je važno je da se sa čelnicima grada Niša, razgovara o potrebama i mogućnostima za formiranje opšte bolnice. Tačnije, direktor Doma zdravlja Niš, profesor dr Milorad Jerkan sa svojim saradnicima razgovarao je sa gradonačelnicom Niša, Draganom Sotirovski na tu temu.

Tokom posete gradonačelnici uručen je prigodni poklon od strane grupe lekara, medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Doma zdravlja Niš, koji su se vratili iz Egipta sa zasluženog odmora nakon požrtvovanog rada u kovid ambulantama.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten