POSLEDNJE VESTI

SAJAM ZAPOŠLjAVANjA I PROFESIONALNE ORIJENTACIJE

10.11.2022.

Nacionalna služba za zapošljavanje u Nišu u saradnji sa Gradom Nišom organizovala je Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije 9. i 10. novembra u prostorijama Oficirskog doma.

Sajam je trajao dva dana, gde su prvog dana na Sajmu zapošljavanja poslodavci prezentovali ponude i radna mesta licima, ali i razgovarali sa potencijalnim kandidatima. Drugog dana Sajam profesionalne orijentacije pružio je šansu mladima koje sve opcije imaju za dalje školovanje, a uz konsultaciju NSZ koliko su zanimanja koja ih zanimaju tražena na tržištu rada.

Učestvovao je 31 poslodavac sa ponudom od 1080 radnih mesta, kao i 19 srednjih škola i 17 fakulteta.

Zamenica gradonačelnice Dušica Davidović izjavila je da je ova godina po broju nezaposlenih lica, godina sa najmanjim brojem u poslednjih 20 godina i da je grad u saradnji sa NSZ uspeo da smanji broj aktivnih tražioca posla na 19 hiljada. Poseban akcenat stavila je na dualno obrazovanje i naglasila važnost i Sajma profesionalne orijentacije koji se održava drugog dana.

„Na Sajmu učestvuje 31 poslodavac i 36 obrazovnih ustanova. Nacionalna služba za zapošljavanje je posebno ponosna na to što je praksa pokazala da se na sajmovima koje tradicionalno organizujemo uvek zaposli veći broj lica u odnosu na broj traženih. Ovaj sajam je najveći od svih u prethodnom periodu jer je broj traženih lica vdrastično veći nego prethodnih godina“, istakao je direktor NSZ Filijale Niš Boban Matić.

„Ove godine smo se potrudili da damo raznovrsnu ponudu licima i u susret su nam izašli poslodavci koji su potraživali radnike iz svih delatnosti, kao što su auto industrija, tekstilna, prehrambena, ugostiteljstvo, turizam, IT sektor, ekonomija i pravo.“ Dodala je zamenica direktora Filijale Vanja Stojković.

Sajmu zapošljavanja se odazvalo preko 2000 ljudi, koji su predali svoje radne biografije u želji da su baš oni jedno od lica za kojima su poslodavci izrazili želju za zapošljavanjem.

Drugog dana Sajam je bio najviše posvećen obrazovnim ustanovama, ali i mlađima, kako u srednjim školama i na fakultetu, tako i osnovcima koji su došli da vide koje su škole tražene na tržištu rada i kako bi sutra sa formalnim obrazovanjem došli lakše do posla.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten