POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš kroz svakodnevne aktivnosti pomaže građanima

12.11.2022.

Koliko smo odgovorni prema sebi? U našoj svakodnevnici završavamo razne obaveze, sve zarad nekog cilja. Da li je nama očuvanje našeg zdravlja cilj? Iz rutine je teško izaći, kad god osetimo neke simptome ili čujemo da je neko otkrio da boluje od neke bolesti, zapitamo se i često kažemo da trebamo i mi otići na pregled, ali nastavljamo sa svakodnevnim obavezama i to ostavimo za drugi dan.

Neodgovornost nas dovodi do toga da se lakaru obratimo samo kada je nužno. Treba probuditi svest ljudi da je lekar naš najbolji prijatelj i da je nekada dovoljo da odemo na redovni kontrolni pregled, uverimo se da je sve u redu i nastavimo da pratimo. Previše brzo živimo i nemamo zdravstvenu kulturu.

Održavanje higijene, fizička aktivnost, kvalitetna i zdrava ishrana su korak do dobrog zdravlja. Nismo u opasnosti ako nekada sebi priuštimo brzu hranu, slatkiše, ali je važno da nama to nije praksa. U opasnosti smo ako je nama teško da sebi spremimo i priredimo nešto zdravo.

Učiti decu od malih nogu da razlikuju kvalitet i koliko je važno da se zdravo hrane, to je naša obaveza. Za sebe moramo imati vremena, da nam se to kasnije ne bi vratilo na naplatu.

Dom zdravlja Niš, uz svakodnevne apele, akcije, obeležavanja radi na tome da pacijenti i građani steknu naviku da redovno posećuju svog lekara, kontrolišu i prate svoje zdravstveno stanje.

Uz redovne aktivnosti koje obuhvataju teritorije svih pet gradskih opština lekari Doma zdravlja Niš pokušavaju da ukažu pacijentima na važnost zdravlja i njegovog očuvanja.

Za nedelju, 13. novembra, planirana je akcija pod nazivom “Približimo se pacijentima”, u selu Vukmanovo, na teritoriji opštine Palilula. Medicinska ekipa pružaće sledeće usluge: merenje krvnog pritiska, određivanje nivoa šećera u krvi, klinički pregled, uzimanje medicinske anamneze i podelu saveta lekara u vezi sa prevencijom i lečenjem hroničnih bolesti.

Akcija će se održati u vremenskom periodu od 09.00 do 11.00 sati, dok će posebno biti sagledani stari, manje pokretni i nepokretni pacijenti. Neophodna je zdravstvena knjižica i izveštaj o dosadašnjoj terapiji (dati na uvid).

 

 

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten