POSLEDNJE VESTI

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja obeležio krsnu slavu

12.11.2022.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, ustanova je koja je na listi medju 200 najboljih fakulteta na svetu. Fakultet koji pored svoje pozitivne istorije i tradicije, ima dobru reputaciju, popularan je među decom koja upisuju fakultet, jer ima izuzetno dobar program, nastavne jedinice, kvalitetne predavače i pruža mnogo mogućnosti po završetku. Broji mnogo uspešnih i dobrih ljudi.

Ove godine, kao i prethodnih godina, dobitnik ordena Eparhije niške, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, obeležio je svoju slavu Sveti Kralj Milutin. Slavski kolač je presečen u svečanoj atmosveri u prisustvu zaposlenih i studenata. Protojerej Vladica Savić osvetio je slavske darove i prerezao slavski kolač.

Obeležavajući krsnu slavu, 2020. godine, Episkop niški G.G. Arsenije, dodelio je visoko priznanje Eparhije niške, orden Svetog Romana Đuniškog, Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

Vladika niški Arsenije, naglasio je tada obrazlažući odluku Eparhije niške, da se najviše odlikovanje dodeljuje upravo FSFV, kao i to da su retki fakulteti i visokoškolske ustanove koje u dugom kontinuitetu slave krsnu slavu, a ovaj fakultet to čini već dve decenije.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten