POSLEDNJE VESTI

  Besplatno učenje grčkog jezika u Nišu

  15.11.2022.

  Srpski i grčki narod ima svoju zajedničku istoriju koja ih spaja, hrišćanska vera, prijateljstvo. Sve te činjenice dovele su do saradnje o ideji zajedničkog obrazovanja.

  Naime, potpisan je sporazum o saradnji osnovne škole “Njegoš” i “17. OŠ Trikala”, iz Grčke, u Gradskoj kući u Nišu. Učenici iz Grčke bili su u poseti niškoj školi koja obeležava 135. godina postojanja, takođe, prisustvovali su nastavi, kako bi unapredili sistem rada.

  Direktor OŠ “Njegoš”, istakao je da je plan za naredne godine da učenici i zaposleni škole posete Trikal, grad u Grčkoj kao i domove učenika, kako bi videli drugačiji sistem.

  Potpisivanje ovog sporazuma podrazumeva besplatno učenje grčkog jezika, prema tome, svi učenici i nastavnici ali i roditelji, imaće prilike da u OŠ “Njegoš”, po prijavi za obrazovani program, steknu besplatno znanje grčkog jezika, kao i da saznaju mnogo toga o helenskoj kulturi.

  Antonis Papageorgopoulos, direktor grčke osnovne škole, ističe da je ideja bila da se prijateljski odnosi koji postoje između ova dva naroda prošire i u oblasti obrazovanja.

  Bratimljenje škola pomoglo je Udruženje Grci Srbije i Ambasada Grčke u Srbiji, koji su obezbedili besplatne udžbenike za učenike “ koji žele da nauče grčki jezik.

  Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

  Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


  INFORMIŠI SE

  Portal u službi građana.


  Telefon: 018200062

  E-mail: ininfonis@gmail.com

  Bilten