POSLEDNJE VESTI

Besplatno učenje grčkog jezika u Nišu

15.11.2022.

Srpski i grčki narod ima svoju zajedničku istoriju koja ih spaja, hrišćanska vera, prijateljstvo. Sve te činjenice dovele su do saradnje o ideji zajedničkog obrazovanja.

Naime, potpisan je sporazum o saradnji osnovne škole “Njegoš” i “17. OŠ Trikala”, iz Grčke, u Gradskoj kući u Nišu. Učenici iz Grčke bili su u poseti niškoj školi koja obeležava 135. godina postojanja, takođe, prisustvovali su nastavi, kako bi unapredili sistem rada.

Direktor OŠ “Njegoš”, istakao je da je plan za naredne godine da učenici i zaposleni škole posete Trikal, grad u Grčkoj kao i domove učenika, kako bi videli drugačiji sistem.

Potpisivanje ovog sporazuma podrazumeva besplatno učenje grčkog jezika, prema tome, svi učenici i nastavnici ali i roditelji, imaće prilike da u OŠ “Njegoš”, po prijavi za obrazovani program, steknu besplatno znanje grčkog jezika, kao i da saznaju mnogo toga o helenskoj kulturi.

Antonis Papageorgopoulos, direktor grčke osnovne škole, ističe da je ideja bila da se prijateljski odnosi koji postoje između ova dva naroda prošire i u oblasti obrazovanja.

Bratimljenje škola pomoglo je Udruženje Grci Srbije i Ambasada Grčke u Srbiji, koji su obezbedili besplatne udžbenike za učenike “ koji žele da nauče grčki jezik.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten