POSLEDNJE VESTI

Održana sednica Skupštine grada Niša

15.11.2022.

Na današnji dan,  15. novembra 2022. godine, održana je sednica Skupštine Grada Niša, na kojoj su donate određene odluke. Naime, Bojan Gajić, diplomirani inženjer mašinstva, dosadašnji energetski menađer Grada, smenjen je na današnjoj sednici Skupštine Grada Niša. Bojan Gajić, radio je na poziciji energetskog menađera u Knjaževcu, bio je šef odseka za komunalne poslove i energetiku u Sekretarijatu za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

Do smene sa navedene pozicije, došlo je, kako se navodi zbog protokolnog razloga, tačnije, zbog usaglašavanja sa zakonom, što dovodi do imenovanja novog direktora.

Pored toga, usvojena je odluka da se druga poreska zona pridruži prvoj, kao razlog navodi se da su prva i druga zona sada bliže po komunalnoj infrastrukturi i opremljenosti. Konkretno se misli na tržni centar “Delta Planet”  I deo početka Bulevara Nemanjića.

Takođe, doneta je odluka o utvrđivanju prosečnih cena na osnovu kojih se obračunava porez na imovinu. Od januara meseca predstojeće godine građani Niša će plaćati porez na imovinu za oko 15% više. S obzirom na to da se porez na imovinu usklađuje sa prosečnim cenama rasta u prometu nekretnina u Nišu, ali ne u toj meri koliko su porasle cene nekretnina za novoizgrađene objekte, jer su kod utvrđivanja prosečnih cena uzima promet i novih ali i starih objekata.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten