POSLEDNJE VESTI

Trilateralna saradnja Srbije, Austrije i Mađarske

17.11.2022.

U glavnom gradu Srbije, na današnji dan,16. novembra, Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, sastao se sa Viktorom Orbanom, premijerom Mađarske i Karlom Nehamerom, austrijskim kancelarom.

Naime, oni su već održali plenarni sastanak, dok je na današnjem sastanku potpisan memorandum o razumevanju ove tri države. Prvi sastanak održan je u Budimpešti, 3. novembra.

Na sastanku je dogovoreno da migranti koji nemaju nikakvu šansu da dobiju azil u tim zemljama, avionom iz Srbije budu deportovani u zemlje porekla. Kako se ističe, migranti u Srbiju dolaze najviše iz Severne Makedonije, 51%, dok  33 % dolazi iz Bugarske. Srbija ni druge zemlje ne mogu biti „parking za ilegalne migrante“, dok takođe, problem postoji na severu zemlje gde se koncentrišu migranti koji pokušavaju da pređu u EU, ističe Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

Takođe, nakon sastanka, Aleksandar Vučić, naglasio je da je Mađarska dopustila Srbiji da smesti svoj gas u njena skladišta. Veliku potrošnju struje Srbija ima zahvaljujući svom velikom prijatelju Viktoru Orbanu, premijeru Mađarske države.

Na zajedničkoj konferenciji, Vikotor Orban, izjavio je danas u Beogradu da je Srbija zemlja koja je ključna za bezbednost Evrope pred ilegalnim migracijama, odnosno da ako Srbija brani svoju granicu, na taj način brani i celu EU.

Karl Nehamer, austrijski kancelar, izjavio je na današnji dan u Beogradu, da su tri zemlje „osnovale partnerstvo“ za borbu protiv ilegalnih migracija, eksploatacija ljudi i organizovanog kriminala.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, na svom instagram profilu, objavio je fotografiju sa današnjeg viđenja i napisao da je Srbija ponosna na čiinjenicu da će srpski, austrijski i mađarski policajci raditi zajedno, jer se to pokazuje kao pamentija opcija, kao i da se iz istorije naučilo i izvuklo najbolje.

Naime, razumevanje ove tri države dovodi do trilatelarne saradnje u oblasti efikasne borbe protiv suzbijanja ilegalnih migranata.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten