POSLEDNJE VESTI

Supružnici koji su držali u ropstvo uglednog lekara Jozefa osuđeni na 11. godina zatvora

19.11.2022.

Nišlije koje su držale lekara u penziji pod prisilom, od marta 2019. do 2021. godine, tretirale ga kao svog roba, osuđeni su na 11. godina zatvora, po presudi Višeg suda u Nišu. Naime, Nebojša Nikolov (46), njegova supruga Dragana Petrović (32), dve godine su uglednog lekara Jozefa Glasnovića držali u ropskom položaju.

Optuženi Nikolov, poznavao se sa uglednim lekarom 26. godina, njegova odbrana na sudu je isticala da ga Nikolov nije nikada “taknuo”, iako se na snimcima čuje kako lekar moli i vrišti, čuju se udarci i Nebojšine pretnje.

Optužena Dragana Petrović, odbacila je odgovornost i navela da je lekaru kuvala i primila u svoj dom. Snimke koje je policija zabeležila na kojima se čuje kako mu preti, opravdavala je kao svoj afekat jer je strahovala za zdravlje svog supruga, jer je smatrala da mu lekar ne pruža potrebnu zdravstvenu negu.

Takođe, ona je insistirala da bude puštena iz pritvora, jer, kako je istakla, više ni psihički ni fizički ne može da ga podnese.

Više javno tužilaštvo tražilo je kaznu od 12. godina zatvora za oboje, ističući da nema olakšavajućih okolnosti na strani optuženih.

Branilac Nikolova, Miroslav Ristić, istakao je da krivica njegovog klijenta nije dokazana jer je falio iskaz oštećenog, koji bi mogao da ga tereti.

Jozef G. je svoju porodicu napustio, boravio je u hodniku i ispred zdrage Nikolova, spavao je u automobilu, ali samo ponekad, kada mu to supružnici dozvole, novac od svoje penzije i rada na privatnoj klinici bio je primoran da daje supružnicima i brine o njihovom zdravlju. Svoju porodicu je viđao samo kada mu to supružnici dozvole, tvrdi tužilaštvo.

Takođe, oni se terete da su mu, pored držanja u ropskom položaju, upućivali pretnje da će nauditi njemu i njegovoj porodici, govoreći da će ih pobiti, da će ćerke posećivati na groblju i da će im baciti bombu.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten