POSLEDNJE VESTI

Učenički parlament OŠ „Vožd Karađorđe“ posetio opštinu Medijana

19.11.2022.

Delegacija učeničkog parlamenta Osnovne škole “Vožd Karađorđe” u Nišu, posetila je Gradsku opštinu Medijana, na čijoj teritoriji se škola i nalazi. Milena Kostić, direktorka škole, zajedno sa profesorima i svojim učenicima, posetila je opštinu, kako bi se učenici upoznali sa radom opštine, kao i načinima kako opština Medijana može da pomogne razboju učeničkog parlamentarizma školama na njenoj teritoriji.

Predstavnike škole zanimalo je na koji način učenicima može da se pruži stipendija i kako mogu da se dodeljuju nagrade, s  obzirom da opština pruža samohranim roditeljima podršku i pomoć. Takođe, njihov zahtev je bio za uređenje dvorišta ali i ozelenjavanje.

Čelnici opštine naveli su da je opština Medijana i poznata po tome da je najveća niška opština, kao i činjenicu da je prepoznatljiva upravo po tome koliko brine o novim generacijama, kao i dugogodišnjoj pronatalitetnoj politici.

Osnovci su upoznati sa nivoima vlasti u gradskoj opštini, radu Veća, Skupštine i uprave GO Medijana, ali i teritorijalnoj podeli Grada Niša na pet opština. Na kraju susreta gostima su uručeni prigodni pokloni.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten