POSLEDNJE VESTI

Promocija knjige „Kerber- Hronika troglavog psa“

21.11.2022.

U izdanju Čarobne knjige, biće održana promocija knjige pod nazivom “Kerber – Hronika troglavog psa”, koja je zakazana za 23. novembar (sreda), sa početkom od 18.00 sati, u Narodnom pozorištu u Nišu (gornji foaje).

Pored promocije knjige biće izložene fotografije poznatog rok fotografa Wood RS, koju čini 40 fotografija, povodom 40. godina postojanja grupe Kerber. Izložba će takođe biti u sredu, 23. novembra, u Narodnom pozorištu u Nišu (donji foaje). Izložba će trajati do kraja novembra.

U promociji će učestvovati članovi grupe Kerber, autor knjige Miloš Petković, urednik Nikola Petković i gosti Duško Arsenijević, tekstopisac, i Dragan Žika Stojanović, novinar. Moderator će biti glavni urednik u Čarobnoj knjizi Borislav Pantić.

Poznata niška rok grupa Kerber, nastala je 1981. godine, činili su je tadašnji članovi grupe Top, koji su u to vreme imali solidnu lokalnu karijeru. Članovi su tada svirali povremeno za popularne bendove.

Grupa je dobila naziv po biću grčke mitologije, troglavom psu sa zmijskim repom, koji čuva ulaz u podzemni svet. Vrata jugoslovenske rok scene otvorila su se ovim talentima 1983. godine, kada su pobedili na čuvenom Omladinskom festivalu u Subotici.

Prve koncerte grupa je držala u tadašnjim niškim klubovima, dok je često bila predgrupa čuvene Galije. Prvi album snimljen je pod nazivom Nebo je malo za sve, 1982. godine. Upečatljivi su pored svog neosporivog talenta po Sosi, koji je svirao gitaru u obliku sekire, dok je na bini gutao i bljuvao vatru. Grupa je 1987. godine uspela da održi preko 200 koncerata u zemlji, posebnu popularnost stekli su u Srbiji, Bosni i Makedoniji, tokom karijere imali su nastupe u grčkim klubovima i Velikoj Britaniji.

Povodom 30. godina postojanja, grupa je napravila jednu malu turneju i obeležila svoje višedecenijsko postojanje u Novom Sadu, Nišu i Beogradu. Rad na novom albumu počeli su 2014. godine.

Nakon promocije, autor i članovi benda potpisivaće knjige.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten