Lekari Doma zdravlja Niš posetili seminar i održali obuku i predavanja za mlade lekare

22.11.2022.

Lekari Doma zdravlja Niš, uz stalne akcije o prevenciji zdravlja, apelima, tribinama, edukacijama, sugerisanju, pregledanjem pacijenata na selu, kućnim uslovima, ambulantama, obeležavanju Međunarodnih dana različitih bolesti, redovnih pregleda, uvek na prvom udaru pandemija, kao i ostalih drugih aktivnosti brinu i o međusobnoj edukaciji i rade na tome.

Naime, naši najbolji prijatelji lekari, da bi bili tako vični u svom poslu i kako bi nas lečili neprestano rade na sebi i uvek uče. Tako je u amfiteatru Doma zdravlja Niš održano predavanje sa obukom, na temu  postupanja u urgentnim stanjima u opštoj medicini i obuka iz prve pomoći.

Obuka je uključivala vežbanje na specijalizovanim lutkama za profesionalne vežbe i na modelima. Neke od tema su bile: gušenje, kardiopulmonalna reanimacija, koma položaj, trovanja, ujedi otrovnih životinja, kraš povrede, povrede sa stranim telima. Obuci su prisustvovali mladi lekari i timske medicinske sestre .

Predavanje i obuku održala je načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, mr sci med Danijela Cvetković. Ovako dobru kliničku praksu, prenosa i razmene znanja i veština Doma zdravlja Niš praktikovaće i ubuduće.

Takođe, lekari Kuće dobrog srca, tokom proteklog vikenda posetili su seminar u organizaciji UNICEF – a i Udruženja pedijatra, koji je održan u hotelu Tami Residence. Održani seminar je bio na temu  “Primena upitnika”, “Uzrast i razvoj deteta u primarnoj zdravstvenoj zaštiti za praćenje razvoj dece u ranom detinjstvu”.

Edukativnom seminaru su prisustvovali pedijatri, specijalizanti pedijatrije, pedijatrijske i patronažne sestre Doma Zdravlja Niš. Jedan od edukatora je bila i dr Snežana Zdravković, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece, Doma Zdravlja Niš.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten