POSLEDNJE VESTI

Niš će biti domaćin Državnog prvenstva u sportskom penjanju

22.11.2022.

Niški klub pod nazivom “PAEK”, biće domaćin Državnog prvenstva u svom gradu, u sportskom penjanju, 26. i 27. novembra. Nišlijka Staša Gejo godinama unazad pokazuje svoj talenat i broji uspehe u navedenom sportu. Osim Staše, naš grad predstavljaće preko dvadeset takmičara svih starosnih kategorija.

Takmičenje će se održati u novootvorenoj bolder sali u Nišu, koja se nalazi u Saobraćajno – tehničkoj školi “12. februar”. Iskusni internacionalni tim routsettera iz Slovenije i Nemačke radiće na uređivanju staza. Za takmičenje su osim iz Sbije, prijavljeni timovi iz Makedonije, Bugarske, Ukrajine i Rusije.

Sportsko-penjački savez Srbije i klub “PAEK” iz Niša, organizovaće IV kolo Državnog prvenstva u sportskom penjanju za 2022. godinu.

Kako saopštavaju organizatori „Pravo učešća u zvaničnoj konkurenciji imaju svi licencirani takmičari Sportsko-penjačkog saveza Srbije. Potrebno je da ponesu takmičarske knjižice na uvid na dan takmičenja. Na takmičenju mogu učestvovati i penjači bez licence, ali je potrebno je da ponesu na uvid potvrdu o izvršenom lekarskom pregledu koja nije starija od šest meseci”.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten