POSLEDNJE VESTI

Ativnosti Službi Doma zdravlja Niš i edukacija

24.11.2022.

Dom zdravlja Niš, koji se u službi svojih građana, 25. novembra  (petak), održaće u svom amfiteatru edukaciju, sa početkom od 12.00 sati, na temu zaraznih bolesti. Dom zdravlja Niš u organizaciji Instituta za istraživanje i razvoj dobrih praksi uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, oraganizuje edukaciju  u okviru nacionalne kampanje „Srbija protiv zaraznih bolesti “.

Kratka predavanja održaće predavači, profesor  dr Maja Jovanović i profesor dr Miodrag Vrbić, na temu virusa Hepatitisa C i virusa HIV/AIDS.  Predavanje je namenjeno lekarima opšte prakse, medicinskim sestrama i zdravstvenim tehničarima.

Skup će otvoriti i dati uvodnu reč profesor dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja Niš.

Lekari Doma zdravlja Niš uvek misle i na naše najmlađe sugrađane, pa je tim povodom Stomatološka ordinacija Zubić vila, Odeljenja za zdravstvenu zaštitu u oblasti dentalne medicine dece, organizovala veselu radionicu,  zdravstveno – vaspitnog karaktera sa roditeljima i decom iz vrtića Bambi.

Služba za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje Doma zdravlja Niš, 26. novembra (subota), organizuje akciju pod nazivom  „Zdravlje za sve“, namenjenu stanovnicima grada Niša, na teritoriji svih pet gradskih opština, koji su otežano pokretni ili nepokretni.

U toku ove akcije pružaće se zdravstvene usluge: uzimanje anamneze, klinički pregled, EKG, merenje krvnog pritiska, određivanje nivoa šećera u krvi, previjanje i obrada rane, pružanje saveta lekara u vezi sa lečenjem hroničnih bolesti.

Dok se u okviru akcije Dom zdravlja Niš, pod nazivom „Otvorena vata“, u vremenskom periodu od 07.00 do 14.00 sati,  organizuju sledeći preventivni  pregledi: Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25-64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Uzimanje brisa radiće se na I spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih će raditi i sledeće skrining preglede:  na rano otkrivanje karcinoma debelog creva,  na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti ( merenje krvnog pritiska),  na rano otkrivanje dijabetesa,  na rano otkrivanje depresije.

Služba za polivalentnu patronažu poziva žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke. Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50-69 godina da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave mamografiju.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten