POSLEDNJE VESTI

U Nišu je uhapšeno pet lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom

24.11.2022.

U Nišu je uhapšeno pet lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom. Naime, Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su, A. M. (1975) odgovorno lice privrednog društva „Impuls hemija“ DOO iz Novog Sada, D. M. (1961), odgovorno lice privrednog društva „Tehnohemija“ AD iz Beograda, M. P. (1974) odgovorno lice privrednog društva „Pamax trgovina“ DOO Niš-Pantelej, M. J. (1976) zaposlenu u JP Nišstan i M. Ž. (1975) odgovorno lice građevinske radnje „Stil design“.

Kako su saopštili iz MUP- a Srbije, sumnja se da su izvesni A.M. i D.M. kao ponuđači u postupku javne nabavke hemikalija koje se koriste u procesu proizvodnje vode za piće, dogovarali protivno odredbama Zakona o zaštiti konkurencije, da privredno društvo „Tehnohemija“ AD iz Beograda, podnese ponudu koja će biti po ceni skuplja.

Oni su od ponude ponuđača „Impuls hemija“ DOO Novi Sad, u čemu su im pomogli M. P. i M. J. i na ovaj način uticali na naručioca da izabere ponude ponuđača „Impuls hemija“ DOO Novi Sad i sa njima zaključi ugovor“.

Takođe, M. J. i M. Ž. su kako se sumnja, kao ponuđači u postupcima nabavki za tekuće održavanje i popravku, dogovarali suprotno odredbama Zakona o zaštiti konkurencije, da M. Ž. u ime svoje građevinske radnje po uputstvima M. J. podnese ponude, koje će biti skuplje od ponude ponuđača JP „Nišstan“, čime su uticali na naručioce da izaberu ponude ponuđača JP „Nišstan“ i sa njima zaključi ugovor.

Osumnjičenima A. M. i D. M. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu,biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su M. P., M. J. i M. Ž. uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten