POSLEDNJE VESTI

U prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu održaće se tribina 25. novembra

24.11.2022.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obeležava 25. novembra, Gradski odbor Srpske napredne stranke u Nišu organizovao je tribinu, u svojim  prostorijama, u ulici Vojvode Mišića 50.

Tribina počinje u 15.30 sati, a o aktuelnoj temi govoriće tri predavača, Lucija Mitić Hristov, doktor specijalista opšte medicine, zatim, Ljubica Mitić, psiholog i Miljana Đurović, koja je po struci pedagog.

Rezolucijom 54/134 Ujedinjene Nacije su službeno potvrdile 25. novembar za Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Sestre Mirabel koje su brutalno ubijene postale su simbol nacionalnog i feminističkog otpora.

Globalna svetska kampanja  „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“  je kampanja u kojoj učestvuje  1700 organizacija u preko 100 država širom sveta, Kampanja počinje istog dana kada i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama  i završava se 10. decembra, obeležavanjem Međunarodnog dana ljudskih prava.

Srpska napredna stranka, kao najveća organizacija u Srbiji ali i regionu, obeležava 25. novembar, kako bi uticala na svest ljudi i značaj postojećeg problema o kome ne treba da se ćuti i na koji treba reagovati, kako kao pojedinac, tako kao i društvo. Takođe, tribina je otvorenog tipa, ne samo za članstvo SNS, već za sve zainteresovane građane.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten