POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš uvek u službi svih pacijenata i građana, kroz redovne aktivnosti brine o vašem zdravlju

28.11.2022.

Tokom proteklog vikenda Službe Doma zdravlja Niš, pored redovnog rada i aktivnosti, bile su dostupne građanima na nivou svih pet gradskih opština i radile u službi građana. Lekari Doma zdravlja Niš, svakog vikenda  dostupni su građanima, kroz redovne aktivnosti pod nazivom „Otvorena vrata“, „Približimo se pacijentima“ kao i akcije pod nazivom „Zdravlje za sve“, gde ukazuju pacijentima i zainteresovanim sugrađanima za svoje zdravlje, njihovu zdravstenu sliku, ali i upućuju na dalje potrebno lečenje.

Kroz stalne apele lekara da se građani jave svom lekaru, utiču na svest ljudi po pitanju zdravlja, njegovog očuvanja ali i preventivnom odlasku lekarskim službama, pokušavaju da spreče širenje određenih bolesti njihovim radim otkrivanjem. Poseban tretman imaju stara lica, slabo pokretna i nepokretna.

U centralnom holu Doma zdravlja Niš, održana je aktivnost namenjena realizaciji preventivnih aktivnosti i skrining programima u periodu od 07.00 do 14.00 časova, a građani su imali prilike da obave sledeće lekarske preglede: skrining na karcinom grlića materice (PAPA test), skrining na karcinom dojke ( mamografski pregled ), skrining na kolorektalni karcinom (FOB test), skrining na depresiju i dijabetes melitus.

Takođe, u Kući dobrog srca na današnji dan, 28. novembra (utorak), sa početkom od 18.00 sati, počela je sa radom škola odvikavanja od cigareta, pod nazivom „Prekini sada, 7 koraka do slobode“. Savetovalište za sve zainteresovane pušače će voditi multidisciplinski tim koji čine, epidemiolog, nutricionista- dijetetičar, psiholog i profesor fizičkog vaspitanja. Savetovalište će trajati nedelju dana, sve do 02. decembra. Svi zainteresovani građani ne moraju da se prijavljuju za polazak, dok dodatne informacije mogu dobiti na broj kol centra 0700-303-503 ili putem broja  018/503-606, 018/503-503. Savetovalište za odvikavanje od pušenja je besplatno.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten