POSLEDNJE VESTI

Niški hor „Branko“ svojim nastupom oduševio publiku u Jerusalimu u sali „Notr Dam“

28.11.2022.

Izvođenjem duhovne pravoslavne muzike, niški hor NCPD „Branko“ zajedno sa pevačima pravoslavnih Arapa „Svetog apostola Jakova“, oduševili su Jerusalimskog patrijarha Teofila III ali i publiku u sali „Notr Dam“ u Jerusalimu.

U prvom delu koncerta nastupao je domaćin, tačnije, hor pravoslavnih Arapa „Svetog apostola Jakova“, iz Jerusalima, pod dirigentskom palicom Rimona Kamarija. Gospodin Kamara je veoma uticajan i cenjen u arapskoj pravoslavnoj zajednici, a svojim angažovanjem oko organizacije koncerta dao je svoj veliki dobrinos. Ovim je potvrđena dobra saradnja dva hora, koja datira još od 2016. godine, kada je hor NCPD „Branko“, nastupao u sali „Notr Dama“, kako ističe Sara Cincarević, dirigent hora „Branko“.

Rimon Kamara pozvan je da sa svojim horom prisustvuje i učestvuju na festivalu koji će biti održan u Nišu, od 04. do 07. juna 2023. godine, u organziaciji NCPD „Branko“ i Eparhije niške.

Prelepo dočekani, u divnoj atmosveri, dobrom i prijatnom društvu, pokazuju da vera, ljubav i nada, duhovnost i muzika nemaju granice, već godinama nesebično i dostojanstveno, umetnički zrelo, dokazuju pevači crkvenog hora pri niškom Sabornom hramu. Oni svoju duhovnu i svetovnu kulturu pokazuju širom sveta, diče je se što je na ponos Eparhije niške, grada Niša i Republike Srbije.

Pored Nj.B. patrijarha Jerusalima Teofila III, sveštenstva, monaštva, brojne publike, koncertu su prisustvovali Mihajlo Tripić, prvi savetnik i otpravnik poslova ad interm naše ambasade u Tel Avivu, zatim, Aleksandar Nikolić, počasni konzul Republike Srbije u Ber Ševi i predstavnik Privredne komore naše zemlje u Jerusalimu.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten