POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš – redovne akcije i aktivnosti

01.12.2022.

Lekari Doma zdravlja Niš misle o svojim najmlađim pacijentima i sugrađanima, pa je stoga u ordinaciji  Zubić vila, na Odeljenju za zdravstvenu zaštitu u oblasti dentalne medicine dece, održana radionica za mališane.

Vesela radionica zdravstveno-vaspitnog karaktera organizovana je za decu iz vrtića, koja su u pratnji roditelja imala priliku da čuju i steknu prva znanja na temu zuba, njihovog održavanja i zdravlju.

Ordinacija Zubić vila je divno oslikana, lekari koji tu rade su izuzetno posvećeni svom radu i poslu, pa su ovakve radionice rađene uvek u divnoj atmosveri. Deca su znatiželjna, vole da čuju, nauče i druže se sa svojim vršnjacima. Svoja prva znanja o pravilnoj ishrani i tehnici pranja zuba, savladavaju uz bojanke i igračke.

Za to vreme, rukovodstvo Doma zdravlja Niš, održalo je svoj radni sastanak, a prisustvovali su i lekari iz Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih. Služba radi u centralnom objektu Doma zdravlja, ali i kroz 39 zdravstvenih stanica i ambulanti na teritoriji grada Niša. Teme ovog radnog sastanka bile su redovna organizaciona pitanja, izvršenje plana rada kao i planovi za narednu godinu. Posebno je bilo reči o planovima za preventivne i sistematske preglede.

Služba koja se bavi očuvanjem zdravlja odraslih svoj rad je organizovala kroz pet odeljenja, „12. Februar“,„Bubanj“, „Ratko Pavlović“,„Duško Radović“, „Centralni objekat“ i  odelje „Centar za prevenciju“.

Ambulanta u Duvaništu, koja je u Službi zdravstvene zaštite odraslih, radi kao kovid ambulanta, u periodu od 07.00 do 17.00 časova. Namenja je odraslom stanovništvu sa simptomima kovid infekcije. Naime, tu se nalaze i dva infuziona centra u kojima pacijenti mogu da prime infuziju, kao i intravensku intramuskularnu terapiju.

Infuzioni centar ’’Čair’’ koji radi 365 dana godišnje od 07.00 do 20.00 sati i Infuzioni centar ’’Nikola Tesla’’, radi radnim danima od 07.00 do 20.00 sati. Dok  subotom  radno vreme ambulante je od 07.00 do 13.30 sati. Na ovaj način se izlazi u susret korisnicima zdravstvene zaštite, imajući u vidu da infuziona terapija predstavlja nastavak bolničkog lečenja.

Inače, Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih za vreme vikenda i tokom praznika (365 dana godišnje) obezbeđuje primarnu zdravstvenu zaštitu stanovnicima Grada Niša i okoline, dežurstvom u dva objekta, u Centralnom objektu Doma zdravlja Niš i Zdravstvenoj stanici ’’Čair’’ u kojoj funkcioniše Infuzioni centar.

Realizacija preventivnih pregleda vrši se kroz rad sledećih centara: 1. Centra za preventivne zdravstvene usluge, 2. Savetovališta za dijabete, 3. Savetovalište za odvikavanje od pušenja.

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih je naučno nastavna baza Medicinskog fakulteta. U ovu služba lekari se upućuju radi obavljanja opšteg ali i specijalističkog staža iz opšte medicine.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten