Tokom vikenda lekari Doma zdravlja Niš održaće dve akcije radi prevencije zdravlja

02.12.2022.

Akcije koje lekari iz različitih službi Doma zdravlja Niš održavaju svakog vikenda namenjene su za stanovnike svih pet gradskih opština. Lekari rade na aktivnostima poput “Zdravlje za sve” i “Otvorena vrata”, koje su namenjene za pacijente i stanovnike Niša. Tim povodom lekari pozivaju sugrađane da se odazovu i na taj način pokažu odgovornost prema svom zdravlju ali i zdravlju drugih.

Lekari Doma zdravlja Niš tokom akcije “Zdravlje za sve”  pružaju medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje, pružaju čak i kućno lečenje za pacijente koji su slabo pokretni ili nepokretni.

U toku ove akcije pružaće se zdravstvene usluge poput uzimanja anamneze, kliničkog  pregleda, EKG, merenja krvnog pritiska, određivanja nivoa šećera u krvi, previjanjea i obrada rana, pružanje saveta lekara u vezi sa lečenjem hroničnih bolesti.

Kada je u pitanju akcija pod nazivom “Otvorena vrata”, organizuju se pregledi tokom subote 03. decembra, u samom centralnom sedištu Doma zdravlja Niš.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25 do 64 godina da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Kao i uzimanje brisa, što će se  raditi  na I spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

Za to vreme Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih radiće sledeće skrining preglede: na rano otkrivanje karcinoma debelog creva, na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti ( merenje krvnog pritiska), na rano otkrivanje dijabetesa, na rano otkrivanje depresije.

Dok će Služba za polivalentnu patronažu poziva žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke. Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50 do 69 godina da se odazovu skrining pregledu  na karcinom dojke i obave mamografiju.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten