POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš, planovi i radovi

09.12.2022.

U Nišu je u kovid ambulanti Doma zdravlja registrovano ukupno 14 pozitivnih lica na Kovid 19, dok nijedno dete nije registrovano kao zaraženo ovim virusom. Urađeno je 16 rentgenskih snimaka i 79 laboratorijskih analiza. Odrađeno je takođe, 273 testa od čega je 13 bilo pozitivnih na virus korona.

Lekari Doma zdravlja bave se pacijentima svih starosnih grupa, što podrazumeva i naše najmađe sugrađane. U divno oslikanoj ordinaciji Zubić vila i ovog puta mališani su imali prilike da uz bojanke i igračke steknu prva znanja o značaju pravilne ishrane i tehnike pranja zuba.

Veselu radionicu koju Službe za zdravstvenu zaštitu u oblasti dentalne medicine održavaju redovno, mališani vole i raduju se tom druženju. Ovakav vid učenja mališana je učestao i deca sa svojim roditeljima mu se rado odazivaju. Tu stiču svoja prva znanja, druže se, igraju i provode kvalitetno vreme sa svojim vršnjacima.

Radionica na kojoj su učestvovala ovoga puta deca vrtića Slavuj je zdravstveno vaspitnog karaktera.

Danas je 9. decembar  (petak), predstoji nam tačnije počinje vikend i vreme održavanja akcija. Ono što lekari Doma zdravlja najavljuju kao još jednu akciju koja će biti realzovana tokom vikenda, jeste akcija pod nazivom “Približimo se pacijentima”. Akcija podrazumeva pacijente svih pet gradskih opština, naročito pacijnte koji su slabo pokretni ili nepokretni, starije osobe koje nepaju pratnju.

U saradnji sa Gradskom opštinom Niška Banja, ovog vikenda ekipe Doma zdravlja obilaziće stanovnike u selu Ostrovica. Na ovakav vid pregleda imaju pravo svi pacijenti bez obzira na opštinu, važno je da teritorija pripada Gradu Nišu.

Akcija je zakazana za nedelju, zdravstvene usluge pružaće se od 09.00 do 11.00 sati. Neophodna će biti zdravstvena knjižica i izveštaj o dosadašnjoj terapiji (dati na uvid).

Svi zainteresovani imaće priliku da urade kontrolu krvnog pritiska, proveru nivoa šećera u krvi, da urade klinički pregled uz uzimanje medicinske anamneze , ali i dobiju savete i preporuke lekara u vezi sa prevencijom i lečenjem hroničnih bolesti.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *