IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA SA ODSEKA ZA DIZAJN ENTERIJERA I INDUSTRIJSKIH PROIZVODA

14.12.2022.
1
2
3
4
5
0
6
7
10
11
12
14

U galeriji Niškog kulturnog centra otvorena je izložba učeničkih radova Umetničke škole u Nišu sa odseka za dizajn enterijera i industrijskih proizvoda u sredu, 14. decembra 2022. godine. Izložba će trajati do 21. decembra ove godine.

Na izložbi govorile su prof. Jovana Malinović sa odseka za dizajn enterijera i industrijskih proizvoda i direktorka Umetničke škole u Nišu Ana Nikolić.

Profesorka Jovana Malinović govorila je o izložbi i obrazovnom profilu.

„Učenici su pokazali izuzetnu ozbiljnost i razvoj ideje, individualnost, a ujedno i timski duh, kreativnost, motivisanost da kao vršnjaci osveste svoje vršnjake i društvo kao celinu. Ova izložba ima afirmativni i promotivni karakter uz želju da se odsek dizajn enterijera i industrijskih proizvoda približi mlađoj populaciji, budućim učenicima i široj javnosti. Smer dizajn enterijera i industrijskih proizvoda je sveobuhvatan u smislu daljeg školovanja ili samostalnog rada u struci nakon završene Umetničke škole. Stiče se baza za savremene poslove i kreativne grane industrije. Izložba je još jedan pokazatelj kreativnosti i entuzijazma, kako naših učenika tako i njihovih nastavnika koji im sve vreme pružaju bezrezervnu podršku ”.

Direktorka Ana Nikolić zahvalila se učenicima, profesorima i roditeljima na prisustvu i izjavila:

„Zadovoljstvo nam je kad smo u prilici da široj i užoj javnosti pokažemo šta rade đaci i kakav je posao kojim se bave, šta je to što uče u školi i koji su njihovi zadaci. Zadovoljstvo je takođe da vidite njihov svakodnevni rad i učinke njihovg rada, da vidite kako izgleda ta nastava i kakva je oblast kojom se oni bave. Đaci su učestvovali timski na konkursu koji je grad raspisao za spomenik nenasilju i uradio jedan ozbiljan posao od ideje istraživanja, projekta, proračuna – svega što je posao pravog profesionalca. Ponosni smo na to što su uradili na i prilici koju su imali da vide šta znači profesionalni rad. Dobro je da i roditelji i učenici dobiju tu afirmativnu i povratnu informaciju o onome što su uradili i postigli i dobro je da vidite svi šta je to njihov svakodnevni zadatak. Zadovoljstvo mi je zaista kad vidim da su ovde đaci u ovolikom broju kao i profesori kao i to da su ponosni na svoj rad. Ono što treba naglasiti jeste entuzijazam kojim škola pristupa ”.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten