POSLEDNJE VESTI

Studenti niškog Pravnog fakulteta osvojili drugo mesto u Strazburu na takmičenju „Moot Court“

21.12.2022.

Branko Ružić, ministar prosvete danas je u Vladi Republike Srbije ugostio studente Pravnog fakulteta u Nišu, tom prilikom im čestitao postignute rezultate i uspeh na Devetom transevropskom takmičenju pod nazivom “Moot Court”. Naime, studenti niškog fakulteta su u superfinalu osvojili drugo mesto.

Takmičenje je sprovedeno i održano u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. U pitanju je simulacija suđenja, koju studenti niškog Pravnog fakulteta posećuju, tradicionalno učestuvuju i broje nagrade.

Studente niškog Pravnog fakulteta koji su učestvovali na takmičenju činili su Dušica Lazić, Marija Ranđelović, Pavle Popović, Sanja Milić, Dejana Ristić i Natalija Manojlović. Profesori koji su ih pripremali za takmičenje su Ivan Ilić, Marko Nedeljković, Andrija Đorđević i Ana Zdravković.

Ružić je pohvalio sve studente i istakao da je ovo zajednički uspeh ali i rezultat temeljne pripreme i velikog rada. Takođe, naglasio je da su ovakva takmičenja dragocena prilika da budući pravnici razviju svoje kompetencije ali i da se povežu i upoznaju sa studijama i budućim kolegama iz različitih zemalja.

Ministru je posebno bilo drago da ugosti student i istakne da su ovi plasmani dokaz visokog nivoa znanja studenata o stručnim pitanjima. Dok je naglasio da je ministarstvo uvek tu da podrži talentovane učenike i studente, jer je obrazovanje i njegov kvalitet na svim nivoima jako važan segment.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com





Bilten