POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš aktivno radi i tokom praznika

22.12.2022.
dz

Dom zdravlja Niš u centralnom holu organizovao je akciju koja je imala za cilj kako bi se prevazišao strah dece od lekara. Službe za mlade, zajedno sa Službom za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece održali su akciju pod nazivom “Doktor mraz i drugari”. Deca i njihovi roditelji su uživali u veseloj prazničnoj atmosveri. Akcija je održana uz igračke, balone i slatkiše.

Nova godina nam stiže, praznici su uveliko počeli ali za lekare Doma zdravlja Niš ne postoji vreme pauze, oni su uvek dostupni svojim pacijentima. Kao i svakog vikenda i predstojećeg viknda građane očekuju akcije pod nazivom „Zdravlje za sve“ i „Otvorena vrata“.

U okviru akcije „Zdravlje za sve“, 24. decembra (subota), pacijentima će biti pružene zdravstvene usluge poput uzimanja anamneze, klinički pregled, EKG, merenje krvnog pritiska, određivanje nivoa šećera u krvi, previjanje i obrada rane, pružanje saveta lekara u vezi sa lečenjem hroničnih bolesti.

Što se tiče akcije “Otvorena vrata” takođe je planirana za 24. decembar (subota) sa početkom od 07.00 do 14.00 sati. Zdravstvene usluge koje će biti pružane jesu sledeće:  Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25-64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Uzimanje brisa radiće se na I spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih radiće sledeće skrining preglede: na rano otkrivanje karcinoma debelog creva; na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti ( merenje krvnog pritiska); na rano otkrivanje dijabetesa; na rano otkrivanje depresije.  Služba za polivalentnu patronažu poziva žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke. Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50-69 godina da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave mamografiju.

Naime, akcije su planirane za građane svih pet gradskih opština bez obzira na starosnu dob a ono što je neophodno jeste zdravstvena knjižica koju treba dati na uvid.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten