U opštini Merošina investiraće se u vodosnabdevanje i kanalizaciju

26.12.2022.

U opštini Merošina  kroz stalno investiranje najčešće se izdvajaju  vodosnabdevanje i kanalizacija. S obzirom da je ovo naseljena opština sa velikim brojem mladih ljudi neophodno je investirati u vodovodnu mrežu.

Saša Jovanović, predsednik opštine Merošina ističe da su Mramorsko brdo i Aleksandrovo povezani, pa je dosta povoljnih uslova zbog blizine auto puta.

Takođe, u najavi je iz Ministarstva za ulaganje a nekadašnje kancelarije za javna upravljanja i ulaganja, 2 miliona evra kako bi se investiralo u vodosnabdevanje. Vodosnabdevanje bi bilo sa teritoriji opštine Merošina sa čuvenog Krajkovačkog jezera. Realizacija ovog programa očekuje se naredne godine, kako bi se domaćinstvima omogućila kvalitetna pijaća voda.

Krajkovačko jezero ima kapacitet i za industrijske zone, ima svoj potencijal. Brana i jezerno u Krajkovcu su nekada pravljeni sa namerom kako bi cela teritorija mogla da se snabdeva pijaćom vodom, zdravom vodom, ali lepa je i privlačna za turiste ali i za one koji žele da se sakriju od buke, naročito tokom leta.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten