DVE DECENIJE SAVETOVALIŠTA ZA MLADE

28.12.2022.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Na prigodan i  lep način, u prisustvu velikog broja gostiju, u Domu zdravlja Niš obležen je značajan jubilej- dvadeset godina rada Savetovališta za mlade. Svečanost je bila propraćena muzičkim i recitatorskim programom.

Goste i sve prisutne pozdravila je Dragana Stojiljković, strukovna medicinska sestra Savetovališta za mlade, rekavši da je savetovalište osnovano kao jedno od prvih polivalentnih i mulditisciplinarnih savetovališta u Srbiji još davne 2002 godine. Sadržaj rada, u suštini, čini promocije zdravih stilova života i vaspitanja mladih. „U radu savetovališta za mlade učestvuje veliki broj stručnjaka pod koordinacijom primarijusa doktorice Biljane Marković” – rekla je Dragana Stojiljković.

Zamenica direktora Doma zdravlja Danijela Nešić izjavila je da u timu Savetovališta  rade veliki stručnjaci – šest pedijatara je svakodnevno upućeno na rad ovog savetovališta, četiri ginekologa i jedan dermatovenerolog, dva psihologa, jedan socijalni radnik i jedna strukovna medicinska sestra.

Prisutnima su se obratili i pedijatar dr Snežana Zdravković, kao i koordinatorka Savetovališta primarijus dr Biljana Marković.

“Ovako veliki broj prisutnih je obaveza da mi moramo i dalje da radimo, da radimo bolje i hvala vam na svemu. Savetovalište za mlade predstavlja savremen model promocije zdravlja i edukacija adolescenata. U savetovalištu rade edukovani zdravstveni radnici koji su jako motivisani za rad sa mladima. Cilj rada je vaspitanje mladih od 10 do 19 godina za unapređenje i zaštitu zdravlja. Podrazumeva motivisanje i sticanje znanja za negovanje zdravih stilova života, i izbegavanje ponašanja štetnog po zdravlje” – rekla je, između ostalog, dr Biljana Marković.

 

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten