POSLEDNJE VESTI

Dom zdravlja Niš radiće 31. decembra uoči Nove godine

29.12.2022.

Dom zdravlja Niš radi i tokom 31. decembra. Lekari ove ustanove imaju za cilj očuvanje zdravlja sugrađana. Bez obzira na novogodišnje praznike i dan uoči Nove godine službe i lekari marljivo rade svoj posao. Tokom dana 31. decembra  (subota), održaće se akcija pod nazivom „Otvorena vrata“, za pacijnte svih pet gradskih opština. Svi zainteresovani imaju pravo da dođu i obave zdravstvene preglede.

Akcija će biti održana u vremenskom periodu od 07.00 do 14.00 sati. Službe za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25. do 64. godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Uzimanje brisa radiće se na I spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih će raditi i sledeće skrining preglede: na rano otkrivanje karcinoma debelog creva; na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti ( merenje krvnog pritiska); na rano otkrivanje dijabetesa; na rano otkrivanje depresij. Služba za polivalentnu patronažu poziva žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke. Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50. do 69. godina da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave mamografiju.

Rukovodioci Doma zdravlja Niš, održali su sastanak sa službama kako bi se evaluacirali postignuti rezultati u toku još uvek tekuće godine. Ono što je nesporno da je tokom godine postignuto puno rezultata, kao i da se 2023. godine treba težiti na unapređivanju rada u svim segmentima. Poseban fokus za zposlene Doma zdravlja Niš za narednu godinu imaće preventivni rad, realizaciju skrininga kao i edukaciju zaposlenih, jer ulaganje u ljudske resurse je i jedan od strateških ciljeva ustanove.

Takođe, u centralnom holu Doma zdravlja Niš organizovana je i novogodišnja predstava za decu „Pipi duga čarapa“ kao i podela paketića koji sadrže omiljene igračke i još mnogo iznenađenja za decu zaposlenih.

Uključi se u diskusiju, ostavi svoj komentar

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Obavezna polja su označena *


INFORMIŠI SE

Portal u službi građana.


Telefon: 018200062

E-mail: ininfonis@gmail.com

Bilten